Zilele Asistenţei Sociale

 

În data de 30 martie 2022, orele 9.00-14.00, vom organiza la Iași, evenimentul anual ZILELE ASISTENŢEI SOCIALE Ediția a X-a, cu tema „CONSTRUIREA, ÎMPREUNĂ, A UNEI NOI LUMI ECO-SOCIALE: O LUME CARE NU LASĂ PE NIMENI FĂRĂ SUPORT”.

Evenimentul la care vor participa aproximativ 350 de persoane (asistenţi sociali, cadre didactice universitare, studenţi etc.) se va desfăşura în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Organizatorii evenimentului sunt: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială și Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Parteneri în desfăşurarea evenimentului sunt: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Direcția de Asistență Socială Iași, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Penitenciarul Iași, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei – Sectorul de Asistenţă Socială şi Medicală DIACONIA, Asociația Alternative Sociale, Fundația „Alături de Voi”, Fundația „Solidaritate și Speranță”, Centrul Diecezan Caritas Iași, Asociația Aproape de Oameni Iași, Fundația Emmaüs Iași.

Zilele Asistenţei Sociale reprezintă o activitate de tradiție, fiind organizată în luna martie a fiecărui an, aceasta reprezentând un moment de analiză referitor la dinamica serviciilor sociale, la problemele sociale și la obstacolele profesionale existente, dar și o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate, prin intermediul canalelor media, a presei tipărite și online.

Zilele Asistenţei Sociale 2022, Ediția a X-a, urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

Tema aleasă pentru anul 2022 este „CONSTRUIREA, ÎMPREUNĂ, A UNEI NOI LUMI ECO-SOCIALE: O LUME CARE NU LASĂ PE NIMENI FĂRĂ SUPORT” şi coincide cu tema summitului pentru oameni iniţiat de Institutul de Cercetare al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială (UNRISD) şi Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) ce va avea loc în perioada 29 iunie – 2 iulie 2022.

Tema de anul acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte încrederea, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei.

Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun.

Menționăm şi următoarele aspecte:

– pentru a participa la Zilele Asistenței Sociale 2022, trebuie să vă înscrieți, accesând următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/1K3QTlB1PS8-mCnBeKCFR0dmWVEiWP2IW2NfMyqb20Qs/edit

– nu se percep taxe de înscriere/participare;

– evenimentul este acreditat cu 1 credit profesional pentru asistenţii sociali înscrişi în Registru C.N.A.S.R. și participanții vor primi diplome de participare;

Pentru mai multe informații despre evenimentul Zilele Asistenței Sociale 2022 organizat în Iaşi puteți să ne contactați la tel. 0740 041 580 sau la adresa e-mail: cnasriasi@gmail.com.

Lasă un răspuns