Sesiune de Comunicări Științifice Studentești – Oradea 12-13 Mai 2016, Seminarul Greco-Catolic

conferinta-oradea-seminarul-greco-catolic   În perioada 12-13 mai 2016, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, în parteneriat cu Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinții Vasile, Ioan și Grigore din Oradea și Universitatea Babeș-Bolyai prin implicarea extraordinară a Facultății de Teologie Greco-Catolică Oradea, au găzduit un eveniment deosebit, dedicat familiei: Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești Familia Creștină.

   Printre participanții aceasteia s-au numărat și reprezentanții Facultații de Teologie Romano-Catolică Iași. Studentele Neculai Iulia Simona și Matieș Lucia au vorbit despre importanța conservării valorilor de proveniență creștină și despre importanța recunoașterii acesteia ca celulă indispensabilă în conservarea națiunii, raspunzând la întrebarea: Familia creștină: Drum cu prioritate sau blocat în dezvoltarea societății?

   Din lucrarea cu același nume, prezentată în cadrul sesiunii de studenta Neculai Iulia Simona, auditoriul a înțeles că filosofia fericirii nu este o poligamie neîntreruptă, succesivă și nici o degradare a valorilor creștine în tratarea aspectelor  vieții de familie. Indiferent de procesele de metamorfoză suferite, ea va fi și va rămâne actuală. Doar aceasta poate reprezenta un mijloc prin care omul nu este izolat de origine și care îi oferă energia și sprijinul necesar spre devenirea sa ascendentă, familia fiind prima școală a emoțiilor și a percepției reale asupra vieții.

   Dialogul între religii pe tema familiei a făcut din această Sesiune de Comunicări un eveniment benefic pentru tânăra generație și unul de împărtășire pentru adulți.

Neculai Iulia Simona

Lasă un răspuns