O lună plină de activităţi pentru Corala ”Gaudete”

o-luna-plina-de-activitati-corala-gaudete   Una dintre modalităţile de a întreţine relaţia cu Dumnezeu este cântul. Activităţile coralei ”Gaudete” a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, ai cărei membri sunt studenţi ai acestei facultăţi dar şi ai altor facultăţi, este o bună ocazie de a fructifica acest talant.

   Câteva dintre cele mai recente activităţi ne-au ajutat să conştientizăm ce mare dar este armonia: pe de o parte armonia dată de aranjarea notelor pe portativ, pe care oameni înzestraţi cu acest dar ne-au transmis-o prin compoziţii muzicale de mare valoare, pe de altă parte, armonia atât de necesară care se creează între membrii coralei în momentul interpretării. Astfel, am putut transmite şi altora bucuria noastră, prin piesele unor compozitori precum Haydn, Händel, Bruckner, Mozart s.a.m.d. cu ocazia unor evenimente ca:

  • concertul din 12 mai la Memorialul de la Sighet. Un membru al coralei spunea atunci: ”La Sighet m-am lovit de cruda realitate a suferinţei pentru credinţă. Parafrazându-l pe unul dintre scriitorii noştri, aş putea spune: cânt şi plâng, cânt! Am cântat în amintirea celor ce au apărat credinţa cu propria viaţă şi exemplul lor îmi dă curaj”;
  • participarea, pe data de 21 mai, în Aula Magna a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa cardinalului Christoph Schönborn. A fost o mare onoare să-l însoţim cu cântările noastre pe un membru atât de marcant al Bisericii Catolice la acest eveniment;
  • concertul din seara de 26 mai de la Suceava. După participarea la pelerinajul studenţilor la Cacica unde ne-am încredinţat în braţelor ocrotitoare ale Maicii Domnului, ne-am îndreptat spre Suceava unde am încercat să le înălţăm mintea spre Dumnezeu şi celor prezenţi în biserica Sfântul Ioan Nepomuk.

   Dincolo de bucuria prilejuită de interpretarea şi descoperirea frumuseţii muzicii, participarea la repetiţiile coralei reprezintă şi o ocazie de a ne dezvolta capacitatea de a trăi în comunitate şi chiar de a face sacrificii, căci este nevoie şi de multă muncă. Toate acestea ne conduc spre maturizare şi reprezintă şi o mărturie de credinţă.

   Corala ”Gaudete”, a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, funcţioneaza în cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din anul 2002 şi participă la diferitele evenimente ce au loc în cadrul Universităţii. Actualmente este dirijată de domnişoara Petronela Andrieş şi acompaniată la orgă de domnul Octavian Bişoc.

Membrii Coralei „Gaudete”

Lasă un răspuns