Invitaţie la conferinţa „Cât de raţionale trebuie să fie credinţele religioase ale credinciosului rezonabil?”

Centrul Cultural Catolic Iaşi organizează conferinţa „Cât de raţionale trebuie să fie credinţele religioase ale credinciosului rezonabil?”, ţinută de conf. univ. dr. Gheorghe Ilie Fârte joi, 11 ianuarie 2024, la ora 19.00, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Conferinţa este organizată de Centrul Cultural Catolic (CCC) al Diecezei Romano-Catolice din Iaşi. Aceasta este prima dintr-o serie de conferinţe care vor fi organizate lunar, începând din acest an. Prin aceste evenimente, Centrul Cultural Catolic îşi propune să favorizeze dialogul dintre religie şi cultură. Considerăm că o astfel de apropiere este foarte benefică şi corespunde spiritului Bisericii, care are menirea de a propune valorile evangheliei lumii de astăzi. De altfel, episcopul diecezei noastre, Preasfinţitul Iosif Păuleţ, şi-a dorit foarte mult crearea acestui centru cultural.

Invitatul special pentru această conferinţă de deschidere este reputatul profesor ieşean Gheorghe Ilie Fârte, conferenţiar la Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Conferinţa explorează problema adesea spinoasă a raportului dintre credinţă şi raţiune. Există un conflict între raţiune şi credinţă? Este iraţional să crezi? Aceasta este provocarea pe care am lansat-o invitatului nostru şi pe care dânsul a acceptat-o cu mare amabilitate şi bucurie.

Conferinţa va fi urmată de un moment de dezbatere, participanţii fiind invitaţi să exprime păreri sau să adreseze întrebări pe marginea argumentului serii. Suntem convinşi că aceste întâlniri culturale pot aduce în faţa publicului tematici de mare relevanţă pentru omul de astăzi şi că pot oferi răspunsuri la întrebările care preocupă mintea umană din toate timpurile.

Intrarea este liberă şi ne bucurăm de o participare cât mai numeroasă. Puteţi lansa invitaţia de a participa şi prietenilor sau cunoscuţilor dumneavoastră dornici de a aprofunda marile întrebări existenţiale şi de a găsi un răspuns la acestea din perspectivă creştină.

Vă aşteptăm cu bucurie!

Pr. Iosif Antili,
coordonator al Centrului Cultural Catolic

 

Lasă un răspuns