Facultatea de Teologie Romani-Catolică – 10 ani de la înfiinţare

10-ani-de-la-infiintarea-facultatii-de-teologie-catolica-iasi   Anul acesta Facultatea de Teologie Romano-Catolică a împlinit frumoasa vârstă de 10 ani de la înfiinţare. Pe data de 6 aprilie, studenţii în colaborare cu părinţii profesori au organizat o mică sărbătoare pentru a-şi exprima bucuria acestei aniversări.

   La acest eveniment au fost invitaţi toţi studenţii care au absolvit atât studiile de licenţă cât şi/sau cele de masterat, profesorii care au predat de-a lungul celor 10 ani, cât şi toţi ceilalţi profesori titulari sau colaboratori. La invitaţie au răspuns cu disponibilitate foşti studenţi din toate promoţiile.

   Sărbătoarea a fost deschisă cu un moment de rugăciune în Amfiteatrul 14 al facultăţii, începând cu ora 10:00, după care Pr. Decan, Emil Dumea, a salutat şi a urat bună revenire generaţiilor anterioare de studenţi dar şi tuturor celor prezenţi. A urmat apoi o prezentare pe scurt a istoriei facultăţii de la înfiinţare până la momentul actual şi o prezentare a planurilor de învăţământ caracteristice studiilor teologice.

   După cuvântarea părintelui decan, a fost dat cuvântul absolvenţilor din fiecare promoţie. Cei care au luat cuvântul şi-au exprimat cu nemărginire entuziasmul şi bucuria cu care au dat curs invitaţiei pe care au primit-o, unii dintre ei au povestit câteva dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa de student, alţii au mărturisit cu lacrimi cât de multă bucurie, împlinire şi emoţie le-au oferit anii studenţiei.

   Un alt prilej de comuniune şi bucurie pentru toţi cei prezenţi, a fost reprezentat de Sfînta Liturghie care a avut loc la ora 12:00 în catedrala romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” şi a fost prezidată de preasfinţitul Aurel Percă, împreună cu părinţii profesori.

   După celebrarea liturgică invitaţii şi toţi cei prezenţi au putut împărtăşi şi povesti situaţii, evenimente şi trăiri actuale şi din trecut, servind o gustare la subsolul catedralei. Sărbătoarea s-a încheiat spre ora 14:00, toţi cei care au fost părtaşi la sărbătoare au mulţumit şi s-au salutat cu zâmbetul pe buze, exprimându-şi dorinţa de a mai participa la astfel de întâlniri.

   Sincere mulţumiri şi recunoştinţă, în rugăciune şi cânt, aducem lui Dumnezeu – El fiind ajutorul şi sprijinul tuturor. Mulţumiri tuturor celor care au organizat această sărbătoare: profesori sau studenţi, şi tuturor participanşilor. Mulţumim de asemenea, colaboratorilor facultăţii şi binefăcătorilor ei.

Studentă Violeta-Sabina Ciobanu

Lasă un răspuns