Eveniment „Valoarea experiențelor de voluntariat și a practicii Erasmus”

Motto: Dacă vreți să vă implicați, nu faceți lucrurile doar ca să fie făcute,

ci dați importanță doar unui sigur lucru: celui care vă place.

În data de 30.10.2019, în amfiteatrul A14, cu ocazia Zilelor Universității, studenții Facultății de Teologie Romano-Catolică au avut prilejul să participe la un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate experiențele pe care unii membri ai facultății le-au realizat în cadrul proiectului Erasmus. Evenimentul a dorit să fie și o invitație la o mai autentică și responsabilă implicare în problemele societății prin practica de voluntariat, pe care studenții noștri o pot realiza pe parcursul anului academic.

Evenimentul a început la ora 9.00 cu împărtășirea experiențelor studenților care au realizat un stagiu Erasmus în Italia. Ei ne-au introdus în realitatea instituțiilor în care au activat pe perioada lunilor de practică. Experiențele și trăirile au fost desfășurate în diferite case din Italia, acolo unde colegii noștri au avut ocazia să lucreze cu diferite categorii de persoane vulnerabile sub directa coordonare a Sr. Carla, responsabila studenților care realizează stagii Erasmus în instituția parteneră.

Colegii noștri au scos în evidență legăturile care s-au creat între ei și beneficiari reușind ca, în timpul în care au activat în acele centre , să creeze relații stânse de prietenie. Cei implicați  ne-au recomandat și nouă să trăim o astfel de experiență pentru a ne îmbogăți atât din punct de verede uman cât și profesional.

În a doua parte a acestei întâlniri, câteva asociații partenere din orașul Iași au fost invitate să ne prezinte activitățile pe care le desfășoară în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă cu intenția de a stimula în tinerii studenți un real interes și responsabilizare pentru practicile de voluntariat. Ne-au fost prezentate posibilități de a fructifica bine tipul liber prin participarea la diferitele activități în cadrul acestor instituții. În acest fel ne putem îmbogăți experiența de viață și putem oferi un sprijin celor care au nevoie.

Reprezentanții instituțiilor  ne-au îndemnat să luăm parte la  activitățile pe care le desfășoară cu diverse categorii de persoane, începând de la copiii cu situații dificile până la bătrâni vulnerabili.

Mulțumim celor care au făcut ca aceste experiențe să aibă loc precum și tuturor celor care ne-au prezentat realitățile în care își desfășoară activitatea.

 

Studentă Frenț Irina, An I

 

Lasă un răspuns