Decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică a relatat despre viața spirituală, importanta vizită a Suveranului Pontif în orașul celor Șapte Coline, dar și despre întreaga comunitate catolică, în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE.

Miercuri, 29 ianuarie 2020, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost invitat conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu – decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Astfel, în cadrul discuției interactive, proaspete și riguroase universitarul a venit cu detalii și informații legate de comunitatea catolica, nu doar din Iași, ci și din întreaga Moldovă, proiectele și activitățile pe care le derulează în cadrul facultății pe care o coordonează, viața spirituala, dar și despre importanta vizită a Suveranului Pontif în orașul celor Șapte Coline, derulată anul trecut, pe 1 iunie. A fost un dialog, rememorări și cuvinte pentru inimă și suflet, despre credință, educație, implicare socială și academică.

Aici înregistrarea.

Într-o societate contemporana alertă, materialistă și plină de situații extreme, universitarul a arătat rolul pe care îl are raportul individului cu Divinitatea, necesitatea reperelor spirituale. „Animată de spiritul catolic, Facultatea de Teologie Romano-Catolica dorește să contribuie, alături de celelalte Facultăți ale Universității Alexandru Ioan Cuza, la formarea omului de astăzi, oferindu-i un orizont de speranță și de sens al vieții și punându-i la dispoziție zestrea culturala și spirituala acumulata în cele doua milenii de existenta a Bisericii. Înființată începând cu anul universitar 2002-2003, Facultatea de Teologie Romano-Catolica și-a propus ca misiune didactica formarea specialiștilor în domeniul asistentei sociale, al învățământului teologic și al activităților pastorale, printr-o pregătire teoretică și practică a studenților, la nivelul standardelor general acceptate pe plan național și internațional. De asemenea, și-a propus ca misiune științifică promovarea cercetării științifice, teoretice și aplicative, în domeniul asistentei sociale și al Teologiei pastorale, printr-o angajare directa a studenților și a cadrelor didactice, în spiritul unui dialog permanent și constructiv cu celelalte științe, în special cu cele socio-umane”, arată decanul, în mesajul său, transmis comunității academice din cadrul instituției pe care o coordonează.

Valentin Huțanu

Lasă un răspuns