Admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” anunță că în perioada 16-21 iulie 2018 va avea loc prima sesiune de admitere pentru anul academic 2018-2019. Se pot înscrie, indiferent de vârstă, cei care au diploma de bacalaureat, respectiv de licență și doresc să-și continue formarea profesională, intelectuală, umană și spirituală la prima universitate modernă a României.

Înfiinţată începând cu anul universitar 2002-2003, Facultatea de Teologie Romano-Catolică doreşte să contribuie, alături de celelalte Facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, la formarea omului de astăzi, oferindu-i un orizont de speranţă şi de sens al vieţii şi punându-i la dispoziţie zestrea culturală şi spirituală acumulată în cele două milenii de existenţă a Bisericii.

Pentru anul academic 2018-2019, Facultatea de Teologie Romano-Catolică oferă absolvenților de liceu, cu diplomă de bacalaureat, două programe de studii universitare pentru ciclul de licenţă (prezentare pe Youtube):

  • Teologie Romano-Catolică asistenţă socială – 3 ani (Detalii)
  • Teologie Romano-Catolică Pastorală – 4 ani (Detalii)

şi, pentru cei cu diplomă de licență, două programe de studii pentru ciclul de masterat (prezentare pe Youtube):

  • Strategii ale carităţii creştine – 2 ani (Detalii)
  • Teologie romano-catolică practică și misionară – 2 ani (Detalii)

Programul de studii Teologie Romano-Catolică asistență sociala pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Programul de studii Teologie Romano-Catolică pastorală pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, profesori pentru învățământul religios primar și secundar, expert în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Programul de studii Strategii ale Carităţii Creştine pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Programul de studii Teologie Romano-Catolică Practică și Misionară pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, profesori pentru învățământul religios liceal, expert în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Informaţii mai detaliate se pot obţine de pe situl Facultății (www.ftrc.uaic.ro) și de la secretariatul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică: Bd. Carol I, nr. 11, 700506-Iaşi; telefoane: secretariat: 0232/201115, decanat: 0232/201114, fax 0232/201114, e-mail: ftrc@uaic.ro.

Despre „Rolul Facultăţii de Teologie” puteți viziona ediția trasmisă de Studioul din Iaşi al Televiziunii Române, în cadrul emisiunii „Lumina creştinului”, sâmbătă, 23 iunie 2018 (prezentare pe Youtube).

Vă așteptăm cu drag!

Decan

Conf.univ.dr.pr. Ștefan Lupu

Lasă un răspuns