Admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” anunță că în perioada 13-31 iulie 2020 va avea loc prima sesiune de admitere pentru anul academic 2020-2021 (13-24 iulie – înscrierea candidaţilor; 27-31 iulie – selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor. Se pot înscrie, indiferent de vârstă, cei care au diploma de bacalaureat, respectiv de licență și doresc să-și continue formarea profesională, intelectuală, umană și spirituală la prima universitate modernă a României.

Înfiinţată începând cu anul universitar 2002-2003, Facultatea de Teologie Romano-Catolică doreşte să contribuie, alături de celelalte Facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, la formarea omului de astăzi, oferindu-i un orizont de speranţă şi de sens al vieţii şi punându-i la dispoziţie zestrea culturală şi spirituală acumulată în cele două milenii de existenţă a Bisericii.

Pentru anul academic 2020-2021, Facultatea de Teologie Romano-Catolică oferă două programe de studii universitare pentru ciclul de licenţă (https://www.ftrc.uaic.ro/admitere-2020-studii-universitare-de-licenta)

  • Teologie Romano-Catolică asistenţă socială – 3 ani
  • Teologie Romano-Catolică Pastorală – 4 ani

şi un program de studii pentru ciclul de masterat (https://www.ftrc.uaic.ro/admitere-2020-studii-universitare-de-masterat-2/)

  • Teologie romano-catolică practică și misionară – 2 ani

Programul de studii Teologie Romano-Catolică asistență sociala pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Programul de studii Teologie Romano-Catolică pastorală pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, profesori pentru învățământul religios primar și secundar, expert în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Programul de studii Teologie Romano-Catolică Practică și Misionară pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, expert în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

Informaţii mai detaliate se pot obţine de pe situl Facultății (www.ftrc.uaic.ro) și de la secretariatul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică: Bd. Carol I, nr. 11, 700506-Iaşi; telefoane: secretariat: 0232/201115, decanat: 0232/201114, fax 0232/201114, e-mail: ftrc@uaic.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Decan

Conf.univ.dr.pr. Ștefan Lupu

Lasă un răspuns