Admitere 2020

Admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași

PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași îi îndeamnă pe tineri să-și continue studiile. O posibilitate este Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aceasta contribuie la formarea omului de astăzi, oferindu-i un orizont de speranţă şi de sens al vieţii şi punându-i la dispoziţie zestrea culturală şi spirituală acumulată în cele două milenii de existenţă a Bisericii.

httpss://youtu.be/tpWo3jFvqwg

Conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași”, anunță că în perioada 13-21 iulie 2020 va avea loc prima sesiune de admitere pentru anul academic 2020-2021 (13-18 iulie – înscrierea candidaţilor; 19-21 iulie – selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor. Se pot înscrie, indiferent de vârstă, cei care au diploma de bacalaureat, respectiv de licență și doresc să-și continue formarea profesională, intelectuală, umană și spirituală la prima universitate modernă a României.

httpss://youtu.be/09mps6ZMr-8

Prof. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu, director de Departament în cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică, prezintă programele de studii pe care studenții le pot urma în cadrul acestei Facultăți. Pentru anul academic 2020-2021, Facultatea de Teologie Romano-Catolică oferă două programe de studii universitare pentru ciclul de licenţă (https://www.ftrc.uaic.ro/admitere-2020-studii-universitare-de-licenta)

  • Teologie Romano-Catolică asistenţă socială – 3 ani
  • Teologie Romano-Catolică Pastorală – 4 ani

şi un program de studii pentru ciclul de masterat (https://www.ftrc.uaic.ro/admitere-2020-studii-universitare-de-masterat-2/)

  • Teologie romano-catolică practică și misionară – 2 ani

httpss://youtu.be/DpyMKNMEFUU

Mons. dr. Benone Farcaș, Rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, prezintă principalele dimensiuni ale formării viitorilor preoți. Din 2009, formarea filosofico-teologică a seminariștilor are loc în cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași. Programul de studii Teologie Romano-Catolică pastorală pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, profesori pentru învățământul religios primar și secundar, experți în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/NoSW90fikRw

De ce să te înscrii la Facultatea de Teologie Romano-Catolică? 

Ciprian Fechetă este student în anul IV la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași. El urmează programul de studii Teologie Romano-Catolică pastorală care pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, profesori pentru învățământul religios primar și secundar, experți în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/QbWInsJDSgo

David Eduard Cristian este student la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași. El urmează programul de studii de master Teologie Romano-Catolică Practică și Misionară care pregătește preoți pentru cultul romano-catolic, experți în probleme ale minorităților religioase, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/fxCSgwYwXao

Pr. Sebastian Petru Tamas este directorul Liceului Catolic din Iași și coordonatorul Oficiului pentru Pastorația Școlară din cadrul Episcopiei de Iași. Absolvent al Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași, pr. Petru ne prezintă trei motive pentru a urma specializarea Teologie Romano-Catolică Pastorală.

httpss://youtu.be/R4NmW-ZAhMo

Irina Frenț este studentă în anul I la programul de studii de licență Teologie Romano-Catolică Asistență socială. Acest program pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/rnObihkMm-0

Corneliu Iulian Sava este student în anul II la programul de studii de licență Teologie Romano-Catolică Asistență socială. Acest program pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/HgHvgCqo3Kc

Andruța Maria Diana Bocîncă este studentă în anul III la programul de studii de licență Teologie Romano-Catolică Asistență socială. Acest program pregătește asistenți sociali, consilieri în probleme sociale, mediatori sociali, pedagogi în licee seminariale, consilieri și referenți culturali în așezămintele bisericești, documentariști, lucrători în sistemul social public și privat, asistenți de cercetare, cercetători, funcționari publici.

httpss://youtu.be/LkADu2L529Y

Prof. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu, director de Departament la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, arată care sunt motivele pentru care cineva poate studia teologia.

httpss://youtu.be/q3IjO9Mjurk

Antonina Dogariu, absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică, lucrează acum la Centrul Diecezan Caritas. Își amintește cu drag despre anii când era studenta Facultății de Teologie Romano-Catolică.

httpss://youtu.be/y9mqBPWDx2Q

Loredana Dămoc, absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică, lucrează acum la Centrul Diecezan Caritas. Ne spune la ce ne poate ajuta Facultatea.

httpss://youtu.be/fYqkkOYg2wA

Ionuț Matei, absolvent al Facultății de Teologie Romano-Catolică, este Director al Centrului de vârstnici din Lespezi (Bacău). Ne spune care pot fi avantajele urmării Facultății de Teologie Romano-Catolică.

httpss://youtu.be/iaZ9SKb_BoI

Ecaterina Ciobanu, absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași, ne spune cum au ajutat-o studiile la această Facultate să reușească în cariera ei.

httpss://youtu.be/nGtbLpb2YBI

Cristina Jitaru este absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași. Lucrează ca asistent social în Bacău. Își aduce aminte cu plăcere despre anii studenției și arată cum au ajutat-o studiile la această Facultate pentru dezvoltarea personală și profesională.

httpss://youtu.be/hfylEGdSy-s

Lect.univ.dr.pr. Iosif Iacob este profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și director al Centrului Diecezan Caritas din Iași. El ne prezintă oportunitățile de studiu dar și de carieră pe care le oferă Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

httpss://youtu.be/pO_GbKkMacM

 

 

 

 

Lasă un răspuns