Ziua Socială pentru Studenți 2021

Sâmbătă, 20 februarie 2021, va avea loc ediția a IX a Zilei Sociale pentru Studenți (ZSS), cu tema „Fenomenul CRIZĂ: cauze, semnificații, soluționări – locul și rolul Bisericii”. ZSS este organizată de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iaşi (www.ftrc.uaic.ro), Episcopia Romano-Catolică de Iaşi (www.ercis.ro) prin Oficiul pentru Pastorația Universitară (www.opuis.ro), Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi (www.itrciasi.ro) şi Asociația Studenților Catolici din Iaşi. Evenimentul se va desfășura online pe platforma Webex.

Participanții sunt rugați să se adreseze pr. Fabian Doboș (email: fabiandobos@gmail.com) pentru a primi linkul de conectare.

 

PROGRAM

Moderator: Lect. univ. dr. pr. Fabian Doboş, Facultatea de Teologie Romano-Catolică

9.30: Deschiderea Zilei Sociale pentru Studenți

9.45: Realitatea crizei în Sfânta Scriptură – mărturia profetică  (Pr. Eduard Pătrașcu, Episcopia Romano-Catolică de Iași)

10.30: Pauză

11.00: Față în față cu realitatea crizei – o abordare științifică-istorică (Vlad Ropotică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică)

12.00: Sfânta Liturghie

13.00: Prânzul

14.00: Trăiește și Biserica realitatea crizei în domeniul credinței? (Pr. dr. Iulian Robu, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași)

14.45: Pauză

15.00: În situație de criză, unde se regăsește gândirea creștinului? (Pr. Gabriel Hălănduț, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași)

15.45: Pauză

16.00: Workshop:

  1. Criza în zona politică
  2. Criza în zona economică
  3. Criza în zona culturală
  4. Criza în Biserică

17.00: Concluzii în plen

17.30: Program cultural-artistic (Pr. Robert Râtan, Episcopia Romano-Catolică de Iași)

 

Pentru înscrieri şi alte amănunte, persoana de contact este pr. Fabian Doboş, capelan universitar (tel. 0756/833383; fabiandobos@gmail.com)

Lect. univ. dr. pr. Fabian Doboș,

Capelan universitar

Lasă un răspuns