Zi de rugăciune și reflecție

În ziua de 12 aprilie, înaintea Săptămânii Sfinte, studenții Facultății de Teologie Romano-Catolică, sub îndrumarea părintelui profesor Iosif Iacob, s-au adunat în Centrul de plasament „Sfântul Iosif” din Iași cu dorința de a-și pregăti sufletele pentru sărbătoarea Învierii printr-o zi de reculegere.

Predicator a fost pr. Iulian Butnaru care, cu zâmbetul său molipsitor și cu glasu-i cald, ne-a fost ca o „busolă”. Am început cu o meditație pe baza fragmentului evanghelic al sfântului Ioan în care se relatează Cina de Taină. Părintele ne-a vorbit despre dragostea lui Isus care, după cum le-a spălat picioarele apostolilor, eliberându-i de praful și mizeria adunată peste zi, tot astfel vrea să ne elibereze și nouă inima de „mizeria” adunată: tristețe, dureri, greutăți, păcate. Așadar, i-am încredințat lui toate acestea prin rugăciuni, cântece și mai ales în șoaptele inimilor noastre în momentele de adorație care au urmat. La final, plini de bucurie, am celebrat misterul Euharistiei la sfânta Liturghie. Prin cuvântul de învățătură, pr. Iulian ne-a îndemnat să nu ne descurajăm niciodată pe drumul vieții, indiferent de obstacolele întâlnite… căci Isus ne iubește „până la sfârșit” (In 13:1)! În lumina acestei Iubiri vom putea trăi cu bucurie deplină sărbătoarea Învierii Domnului.

„A fost o zi extraordinară, plină de momente în care am reușit să aprofundăm mai mult iubirea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi.” (Marian B., student anul I)

„Pentru mine cuvintele ce le-am auzit la această zi de reculegere au fost ca niște săgeți ce au intrat direct în problemele inimii cu care mă confruntam de foarte mult timp. Mi-a fost de un real ajutor acest sprijin, a fost un factor ce m-a ajutat să îmi găsesc pacea, să mă împac cu Domnul, cu mine și cu oamenii ce îmi erau alături.” (Luiza L., studentă anul II)

La finalul acestei zile rodnice adresăm un gând de mulțumire părintelui Iulian Butnaru pentru disponibilitate și pentru cuvintele frumoase și profunde de învățătură pe care ni le-a oferit, precum și pr. Iosif Iacob, Centrului Caritas și tuturor participanților pentru bucuria de fi împreună, în comuniune… și mai ales înălțăm mulțumiri Domnului pentru toate darurile și harurile sale pe care a binevoit să le reverse asupra noastră în această zi.

Stud. Maria-Cosmina Barticel, anul III

Lasă un răspuns