Vizita liceenilor băcăoani la Iași

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a oferit tinerilor liceeni ai Bacăului oportunitatea de a vizita Iași-ul și de a vedea oportunitățile universitare oferite de Universitate. Au participat aproximativ 50 de adolescenți aparținând diverselor licee băcăuane, Colegiul Național Catolic „Sfântul Iosif”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Național de Artă „George Apostu“ etc. Aceștia au avut prilejul de a vedea toate oportunitățile oferite de această universitate astfel încât ei să facă parte în curând din rândul studențimii ieșene.
Acești elevi, însoțiți de prof. Mate Cristina, au fost întâmpinați de decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu. Acesta i-a condus pe coridoarele Universității până în sala senatului unde pr. dr. Iacob Iosif le-a vorbit despre frumusețea de a fi student. Pe urmă au vizitat aula A14 unde au experimentat concretețea vieții de student, luând contact pentru câteva minute cu studenții Facultății de Teologie care participau la un curs al pr. dr. Lucian Farcaș, profesor care le-a împărtășit argumentele studenției.
Imediat după aceste momente, grupul a vizitat și Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, „casa seminariștilor”, loc unde au servit și prânzul. Pe urmă au fost vizitate câteva obiective din Iași, printre care Catedrala romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului”.
A fost o zi de bucurie atât pentru elevi care au întrevăzut un posibil viitor, cât și pentru studenții care i-au cunoscut viitorii colegi mai mici.


Fechetă Ciprian

Lasă un răspuns