UAIC organizează Zilele Porților Deschise pentru elevii de liceu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 30 martie – 1 aprilie 2020, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a le oferi informații cu privire la oportunitățile pe care le oferă Universitatea.

„A devenit deja o frumoasă tradiție să invităm elevii de liceu să descopere pe îndelete Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la Zilele Porților Deschise. În fiecare an ne bucurăm să fim vizitați de mii de elevi din toată țara, dintre care cei mai mulți devin mai apoi studenții noștri.” – prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

„Zilele Porților Deschise” oferă elevilor oportunitatea de a face cunoștință cu viața de student la prima universitate modernă a României. În cele trei zile de eveniment, tinerii pot participa la diverse activități interactive în facultăți, vizite în laboratoare, cursuri și prezentări, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, pot vizita Muzeul Universității sau pot afla cum să se orienteze spre facultatea potrivită la atelierele organizate de specialiștii în carieră ai UAIC. Zilnic, în intervalul 10.00 – 14.00, elevii vor putea vizita și Salonul Ofertelor Academice, care va avea loc în Sala Pașilor Pierduți. Aici vor fi prezenți studenți și cadre didactice de la toate cele 15 facultăți ale UAIC, pentru a răspunde la întrebările elevilor despre studenție. Participarea la toate activitățile este gratuită.

În fiecare zi a evenimentului sunt programate tururi ale Universității, în care elevii vor vizita locurile emblematice ale UAIC. Pe tot traseul turului, participanții vor fi însoțiți de un ghid care le va oferi mai multe informații atât despre locațiile vizitate, cât și despre viața de student.  Elevii, dar și profesorii sau părinții, vor putea vizita Aula Magna „Mihai Eminescu” – sala unde se desfășoară cele mai importante evenimente ale Universităţii,  Librăria – cafenea TAFRALI – un centru cultural vibrant al comunității academice, campusul „Titu Maiorescu” – inclusiv cantina și Turnul Universității – una dintre clădirile istorice care oferă o priveliște panoramică asupra Iașiului.

Programul complet al activităților și detalii despre cum se pot face înscrierile pot fi consultate pe site-ul oficial al evenimentului.

Lasă un răspuns