Sărbătoarea bobocilor, 22 noiembrie 2013

sarbatoarea-bobocilor   Vineri, 22 noiembrie la Biserica Sfântul „Anton de Padova” din Iași a avut loc sărbătoarea bobocilor de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică (FTRC) a Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Evenimentul a fost organizat de studenții anului al II-lea ai FTRC și Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI).

   Programul a fost deschis cu sfânta Liturghie de la ora 18:00, celebrată de părintele Emil Dumea. De la ora 19:00 a început momentul artistic pregătit de studenții anului I ai FTRC și membrii grupului ASCI.

   Momentul artistic a fost prezentat de Maria Bordianu și George Farcaș, studenți în anul al II-lea la FTRC. La început, aceștia au dat cuvântul decanului facultății, prof. univ. dr. pr. Emil Dumea și directorului de departament, conf. univ. dr. pr. Iosif Enășoae care le-au adresat câteva cuvinte noilor studenți. Rând pe rând, au fost invitați în față, pentru a fi prezentați, și cei 19 studenți din anul I.

   Mihai-Alexandru Gal este cel care a dat startul momentului artistic propriu-zis cântând două melodii în limba engleză. Membrii ASCI au pregătit un dans modern, iar studenții sărbătoriți au pregătit un scurt moment de pantomimă. De asemenea, publicul fost încântat cu o mini-scenetă  interpretată de Valentin Jitaru și Ionuț Ungureanu, membri ASCI. Atenția s-a îndreptat cel mai mult spre „boboci”, aceștia fiind chemați de câteva ori pe scenă pentru a dansa și pentru a cânta. După terminarea momentului artistic, cei prezenți au petrecut câteva ore prin dans și voie bună.

   Potrivit feedback-urilor primite, Sărbătoarea bobocilor a fost un succes. Tinerii s-au arătat mulțumiți de programul pregătit și momentele petrecute împreună.

Lasă un răspuns