Programe internaționale

programe-erasmus    Programul LLP – Erasmus

   Erasmus este o componentă a Programului LifeLong Learning, finanţat de Uniunea Europeană, care are ca obiectiv mobilitatea de studenţi către alte ţări europene, devenind un factor principal în modernizarea învăţământului superior din Europa şi influenţând astfel stabilirea Procesului Bologna.

   Programul Erasmus are ca scop principal crearea unei Zone Europeane a Învăţământului Superior şi dezvoltarea inovaţiei în întreaga Europă.

   Începând cu anul 2007, Erasmus a devenit parte a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii al Uniunii Europene şi s-a extins acoperind domenii noi precum plasamentele în întreprinderi care au fost transferate din programul Leonardo da Vinci, pregătirea personalului universitar şi activităţi de predare pentru personalul din companii. În următorii ani scopul Programului Erasmus este de a-şi extinde mobilităţile, ţintind un număr de 3 milioane de studenţi Erasmus până în anul 2012.

   SOCRATES-ERASMUS este astfel cel mai complex program european de mobilitate şi cooperare transnaţională în învăţămantul superior, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” realizând aproximativ 15% din mobilităţile efectuate la nivel naţional. Numărul universităţilor partenere a crescut vizibil pe parcursul ultimilor ani academici.
La împlinirea a 10 ani de funcţionare a Programului Erasmus, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” a primit Diploma ERASMUS şi Diploma LEONARDO DA VINCI pentru contribuţia deosebită adusă la dezvoltarea Programelor Comunitare în domeniul educaţiei în România.

Programul Erasmus oferă trei tipuri de mobilităţi academice:

 Link-uri utile

 

 Prezentări utile

 

 

Lasă un răspuns