Precizări cu privire la activitatea didactică în anul academic 2020-2021

Dragi studente și studenți,

Peste câteva zile va avea loc deschiderea oficială a anului academic 2020-2021. Vă salut pe toți, în special pe cei care s-au înscris anul acesta la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Cu siguranță vă întrebați cum se vor desfășura activitățile didactice anul acesta, dat fiind contextul de pandemie. După cum ați aflat deja, Senatul UAIC a aprobat propunerile venite din partea Facultăților.

Consiliul Facultății de Teologie Romano-Catolică, ținând cont de numărul de studenți și de spațiile disponibile, a propus ca, pentru specializarea Teologie Romano-Catolică Pastorală, cursurile să se desfășoare on site, adică „față în față”. Pentru specializarea Teologie Romano-Catolică Asistență Socială a propus un regim mixt, adică o parte din cursuri și seminarii să se desfășoare on site, iar o altă parte on line. Mai precis, cursurile comune cu studenții de la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice vor fi on line, iar celelalte cursuri și seminarii vor fi on site. Pentru programul de master Teologie Romano-Catolică Practică și Misionară s-a optat tot pentru un regim mixt. Cursurile și seminariile vor fi on site, dar și on line pentru cei care nu au posibilitatea de a participa on site.

Mai exact veți putea afla după ce va fi afișat orarul pentru semestrul I.

Oricum ar fi, vă îndemnăm să aveți curaj și încredere în chemarea și misiunea voastră, să nu vă lăsați paralizați de frică, ci, împreună cu comunitatea noastră academică, să continuăm lupta pe frontul educației, pentru că așa cum spunea recent Papa Francisc, „educația duce la formarea unor bărbați și femei gata să-și asume marile responsabilități în cadrul societății și să dea mărturie pentru adevărata credință în lume”.

Decan,

Conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu

Lasă un răspuns