Pelerinajul Studenţilor la Sanctuarul din Cacica

pelerinaj-cacica-2012   Sâmbătă, pe data de 26 mai 2012, Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi (ASCI), în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică, au organizat Pelerinajul studenţilor la Cacica. La acest eveniment au participat aprozimativ 100 de studenţi, 9 dintre ei din Camerun, Benin şi Canada, care studiază în Iaşi.

   Plecarea a fost dimineaţă la ora 7.00 iar la 10.30 am fost întâmpinaţi de rectorul basilicii, părintele Romulud Bulai, adresându-ne câteva cuvinte de bun venit. Programul a continuat cu recitarea Sf. Rozariu, animat de studenţii asociaţiei continuând apoi cu Sf. Liturghie. Aceasta a fost celebrată de pr. Lucian Farcaş alături de pr. Iosif Iacob, şi animată de Corala ”Gaudete” a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Iaşi.

   După acest moment, s-a luat prânzul şi am vizitat împreună salina din apropiere. A fost impresionant pentru cei care nu au mai avut această oportunitate. Plini de entuziasm ne-am reîntors în Sactuar, unde a avut loc o oră de adoraţie pregătită de tinerii asociaţiei. Mesajul adoraţiei a fost ca fiecare tânăr să-şi descopere scopul vieţii sale prin intermediul credinţei. A fost un moment unic care va rămâne în sufletul fiecărui pelerin. La plecare fiecare student a primit un semn de carte oferit de către membri asociaţiei.

   La ora 17.00 am ajuns la Suceava, unde am vizitat puţin oraşul după care ne-am adunat în Casa Domnului unde s-a celebrat Sf. Liturghie. După aceasta, la ora 19:00, am avut parte, împreună cu comunitatea din Suceava, de un concert susţinut tot de Corala ”Gaudete”, dirijată de domnişoara Petronela Andrieş, acompaniată la orgă de Octavian Bişoc.

   După acest moment care a umplut sufletele de bucurie, am pornit spre Iaşi cu ”bateriile încărcate”, pentru începerea sesiunii. Pentru noi, tinerii a fost un bun prilej de a ne cunoaşte şi de a aduce împreună laudă şi mulţumire lui Dumnezeu.

   Mulţumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului dar şi celor care şi-au manifestat disponibilitatea de a fi cu noi în această zi. Sperăm ca acest pelerinaj să nu se încheie aici ci să aducă după sine şi alte ocazii, care să unească studenţii în rugăciune, la acest Sanctuar marian.

   Impresii:

   Ideea unui pelerinaj al studenţilor la Cacica a fost ca o amintire de neuitat pentru noi, pentru că am reuşit cu toţii să oferim această zi minunată Tatălui nostru ceresc. Studenţi ai mai multor facultăţi ne-am adunat împreună şi am preamărit în rugăciuni şi cântări pe Maria, mama Sfântă, cea a cărei lună îi este dedicată. Atmosfera, Sfânta Liturghie, adoraţia şi bucuria întâlnirii cu Regina Noastră au fost trăite intens de către noi, de aceea ţin să-i mulţumesc Măicuţei Sfinte pentru optimismul pe care mi l-a oferit la sfârşitul acestei zile magnifice. (Maria Apetri – Facultatea de Teologie Romano-Catolică).

   Plerinajul de la Cacica pentru mine a fost o experienţă unică. Începând cu Sf. Liturghie am simţit acel spirit pe care îl aşteptam să-l reînoiesc, sentimentul de linişte sufletească. Am simţit o schimbare, o reîmprospătare a sufletului, de care aveam nevoie. Mă bucur că au fost persoane care au gândit să ia o astfel de iniţiativă. (Dămoc Ana-Maria – Facultatea de Filozofie)

   Pentru mine pelerinajul de la Cacica a fost deosebit şi totodată ceva nou, deoarece a fost pentru prima dată când am fost acolo. M-am simţit foarte bine, şi mi-a plăcut că a fost făcut special pentru tineri, cu această ocazie putând să cunoaştem persoane noi. Această zi a fost una specială, în care am reuşit să mă gândesc şi să reflectez la unele lucruri, care într-o zi obişnuită nu m-aş fi oprit din activitatea de zi cu zi să mă gândesc la ele, o zi mai aproape de Dumnezeu. A fost un fel de ”încărcare a bateriilor” pentru momentele care vor urma. (Mărtinaş Antonina – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport)

   Sper să se mai organizeze astfel de întâlniri cu tinerii. Mi-a plăcut foarte mult, am întâlnit persoane noi. Felicitări din inimă pentru adoraţie, m-am simţit cu adevărat extraordinar… a fost foarte bine pregatită! Am trăit din plin fiecare moment. (Ciobanu Mihaela – Facultatea de Teologie Romano-Catolică)

   A fost o zi deosebită pentru mine deoarece a fost prima oară când am mers la Cacica; am auzit de pelerinajele de la Cacica dar nu am avut ocazia să merg niciodată. Mă bucur mult că am reuşit să ajung acum cu studenţii. (Chelaru Ramona – FEEA)

Domnul să ne ajute!  

ASCI şi colaboratorii:

Mihaela, Simona, Paula, Adriana şi Alina 

Lasă un răspuns