Invitaţie la simpozionul „Fericitul Anton Durcovici – o viaţă consacrată Fecioarei Maria”

Departamentul de Cercetare istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, Seminarul diecezan „Sfântul Iosif” şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi organizează simpozionul naţional „Fericitul Anton Durcovici – o viaţă consacrată Fecioarei Maria”, sâmbătă, 9 decembrie 2017, în aula „Anton Durcovici” din catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.

Moderator va fi lect. univ. dr. pr. Fabian Doboş.

Program:

  • ora 16.00: Ep. Petru Gherghel – cuvânt introductiv

  • ora 16.05: Dr. Andrea Dobeş: Închisoarea din Sighetu Marmaţiei, capela sfinţilor

  • ora 16.30: Prof. univ. dr. pr. Emil Dumea: Episcopul Anton Durcovici în timpul comunismului; câteva consideraţii

  • ora: 16.45: Dr. Cosmin Budeancă: Sunetul rugăciunii în „Închisoarea tăcerii”. Preoţi romano-catolici în detenţie la Râmnicu Sărat în anii comunismului

  • ora 17.15: Pr. dr. Isidor Iacovici: Devoţiunea fericitului Anton Durcovici către sfânta Fecioară Maria

  • ora 17.30: Seminarul „Sfântul Iosif” (Anul III): Fericitul Anton Durcovici şi consacrarea Diecezei de Iaşi la inima neprihănită a Fecioarei Maria

  • ora 18.00: – Sfânta Liturghie în cinstea fericitului Anton Durcovici, prezidată de PS Petru Gherghel.

Simpozionul este ocazionat de împlinirea a trei ani de la autorizaţia acordată, la 31 octombrie 2013, de Sfântul Părinte papa Francisc, Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, de a redacta documentul de beatificare al episcopului martir Anton Durcovici. Este primul fericit martir din întreaga istorie a Diecezei de Iaşi, un model de sfinţenie pentru orice creştin autentic.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc Adevărul, cei pe care suferinţa din această vale de lacrimi i-a purtat prin tărâmul dubiilor, dar şi cei care se bucură de verticalitate spirituală.

Pr. Fabian Doboş

 

Lasă un răspuns