Invitaţie la conferinţa „La vremuri noi, idoli noi. Provocarea noilor religii seculare la adresa creştinismului”

Centrul Cultural Catolic Iaşi organizează conferinţa „La vremuri noi, idoli noi. Provocarea noilor religii seculare la adresa creştinismului” ţinută de prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă joi, 18 aprilie 2024, la ora 19.00, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Catolic (CCC) al Diecezei Romano-Catolice din Iaşi, care propune lunar o conferinţă prin care dorim să aducem în faţa publicului teme de mare actualitate.

Invitatul special pentru această conferinţă este reputatul sociolog, antropolog şi eseist ieşean Nicu Gavriluţă, profesor doctor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În conferinţa sa, profesorul Gavriluţă va aborda un subiect care l-a făcut celebru în ambientele culturale. Este vorba despre aşa-numitele „noi religii seculare”, tendinţe ideologice ce se impun cu pretenţia unei religii. Printre acestea se remarcă trei: corectitudinea politică, transumanismul şi noile tehnologii.

În calitatea sa de rafinat observator al fenomenologiei religiei, profesorul Nicu Gavriluţă ne invită la o reflecţie lucidă asupra provocărilor pe care aceste „noi religii seculare” le lansează creştinismului şi societăţii în general.

Ne bucurăm că avem parte la aceste conferinţe de invitaţi de înaltă ţinută, iar aceasta conferă serilor noastre culturale o atmosferă plăcută şi ne dă prilejul de a purta dialoguri reconfortante în partea dedicată discuţiilor şi întrebărilor pe marginea subiectului abordat.

Intrarea este liberă şi ne bucurăm de o participare cât mai numeroasă. Nu uitaţi să aduceţi cu dumneavoastră întrebările legate de tema abordată. Puteţi lansa invitaţia de a participa şi prietenilor sau cunoscuţilor dumneavoastră dornici de a aprofunda marile întrebări existenţiale şi de a găsi un răspuns la acestea din perspectivă creştină.

Vă aşteptăm cu bucurie!

Pr. Iosif Antili,
coordonator al Centrului Cultural Catolic Iaşi

Lasă un răspuns