Invitație la conferința „Învățătura vieții și a morții lui Dietrich Bonhoeffer”

Vă invităm cu drag la conferința „Învățătura vieții și a morții lui Dietrich Bonhoeffer”, un eveniment organizat de Centrul Schuman pentru Studii Europene în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași. Prelegerea va fi susținută de prof. Béla Sándor Visky și va avea loc vineri, 31 mai, ora 16.00, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași.

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) a fost pastor și teolog lutheran, scriitor prolific, membru marcant al Bisericii Mărturisitoare, o facțiune a Bisericii lutherane din Germania care s-a opus lui Hitler. A participat activ la mișcarea de rezistență germană, pe de o parte, angajându-se în acțiuni subversive pentru înlăturarea de la putere a lui Hitler și, pe de altă parte, conducând în ascuns seminarii pentru educarea unor pastori ai Bisericii Mărturisitoare. Dietrich Bonhoeffer a fost arestat în aprilie 1943 și a fost executat prin spânzurare în aprilie 1945, cu doar o lună înainte de capitularea Germaniei. Este considerat un martir al vremurilor moderne. Dintre cărțile lui Dietrich Bonhoeffer, până acum au fost traduse în limba română „Costul uceniciei”, „Viața împreună” și „Psalmii” (ultimele două, editate într-un același volum).

Béla Sándor Visky (n.1961) este preot reformat și profesor la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, precum și profesor asociat la Universitatea „Babeș-Bolyai” din același oraș.

Vă așteptăm!

Conf. univ. dr. pr. Ștefan LUPU

Decan

Lasă un răspuns