In Studioul BZI LIVE despre vizita ISTORICA a Papei Francisc la Iasi si despre NEVOIA de CREDINTA respectiv viata comunitatii catolice alaturi de conf. univ. dr. pr. Stefan Lupu

Luni, 14 ianuarie 2019, incepand cu ora 15.00 in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programata o EDITIE SPECIALA • In prim-planul dialogului a fost vizita ISTORICA a Papei Francisc la Iasi si despre NEVOIA de CREDINTA respectiv  viata comunitatii catolice alaturi de conf. univ. dr. pr. Stefan Lupu – decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza – UAIC din Iasi • Astfel, in cadrul discutiei interactive, proaspete si riguroase universitarul a oferit detalii si informatii legate de comunitatea catolica, nu doar din Iasi cat si din intreaga Moldova, proiectele si activitatile pe care le deruleaza in cadrul facultatii pe care o coordoneaza, viata spirituala dar si despre importanta vizitei Suveranului Pontif, in orasul celor Sapte Coline, anul acesta, in luna mai • Emisiunea completa cu acesta poate fi urmarita AICI: 

Pe 14 ianuarie 2019, incepand cu ora 15.00 in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programata o EDITIE SPECIALA. In prim-planul dialogului a fost vizita ISTORICA a Papei Francisc la Iasi si despre NEVOIA de CREDINTA respectiv  viata comunitatii catolice alaturi de conf. univ. dr. pr. Stefan Lupu – decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. Astfel, in cadrul discutiei interactive, proaspete si riguroase universitarul a oferit detalii si informatii legate de comunitatea catolica, nu doar din Iasi cat si din intreaga Moldova, proiectele si activitatile pe care le deruleaza in cadrul facultatii pe care o coordoneaza, viata spirituala dar si despre importanta vizitei Suveranului Pontif, in orasul celor Sapte Coline, anul acesta, in luna mai.

„Facultatea noastra ii ofera tanarului un orizont de speranta si de sens al vietii si punându-i la dispozitie zestrea culturala si spirituala acumulata în cele doua milenii de existenta a Bisericii” 

Pe de alta parte, intr-o societate contemporana alerta, materialisita si plina de situatii extreme, acesta a aratat rolul pe care il are raportul individului cu Divinitatea, necesitatea reperelor spre Spiritualitate. „Animata de spiritul catolic, potrivit caruia <<întregul este prezent în fragment>>, Facultatea de Teologie Romano-Catolica doreste sa contribuie, alaturi de celelalte Facultati ale Universitatii Alexandru Ioan Cuza, la formarea omului de astazi, oferindu-i un orizont de speranta si de sens al vietii si punându-i la dispozitie zestrea culturala si spirituala acumulata în cele doua milenii de existenta a Bisericii. Înfiintata începând cu anul universitar 2002-2003, Facultatea de Teologie Romano-Catolica si-a propus ca misiune didactica formarea specialistilor în domeniul Asistentei sociale, al învatamântului teologic si al activitatilor pastorale, printr-o pregatire teoretica si practica a studentilor, la nivelul standardelor general acceptate pe plan national si international. De asemenea, si-a propus ca misiune stiintifica promovarea cercetarii stiintifice, teoretice si aplicative, în domeniul Asistentei sociale si al Teologiei pastorale, printr-o angajare directa a studentilor si a cadrelor didactice, în spiritul unui dialog permanent si constructiv cu celelalte stiinte, în special cu cele socio-umane”, arata universitarul, in mesajul sau, transmis comunitatii academice din cadrul institutei pe care o coordoneaza. De asemenea, cu o vasta si deosebita activitate la cel mai inalt nivel educational si institutional, atat pe plan national dar si pe plan international, conf. univ. dr. pr. Stefan Lupu este un implicat si deschis om al dialogului, schimbului de idei pozitive si riguroase care sa duca la o adevarata dezbatere si schimbare a mentalitatilor.  Emisiunea completa cu acesta poate fi urmarita AICI: 

Publicație : Bună Ziua Iași

Lasă un răspuns