Fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, în vizită la Iaşi

În perioada 6-8 mai 2018, fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, se va afla în vizită în Dieceza de Iaşi, în dorinţa de a purta mesajul comunităţii sale şi de a întâlni persoanele ataşate de spiritualitatea propusă de fraţii de la Taizé.

Duminică, 6 mai, începând cu ora 19.30, va avea loc un moment de rugăciune, urmat de un dialog cu fratele Kilian şi de o agapă frăţească. Întâlnirea se va desfăşura în Aula „Anton Durcovici” a catedralei „Sfânta Fecioară Maria Regină”. Sunt invitate să participe toate persoanele care doresc să trăiască bucuria Învierii lui Cristos prin rugăciunile şi cântările specifice Comunităţii din Taizé, într-un mod special fiind aşteptaţi tinerii.

Întâlnirea va avea tema „Să căutăm izvoarele bucuriei”, inspirată din cele patru propuneri ale fratelui Alois, superiorul Comunităţii din Taizé: „Bucuria Evangheliei vine de la încrederea că suntem iubiţi de Dumnezeu. Departe de a fi o stare de exaltare care ne face să fugim de provocările vieţii, ea ne face mai sensibili faţă de cei care suferă.”

Comunitatea din Taizé reuneşte mai bine de o sută de fraţi, catolici şi de diverse origini protestante, provenind din circa treizeci de ţări. Prin însăşi existenţa sa, comunitatea este o „parabolă a comunităţii” ce doreşte ca prin viaţa proprie să fie un semn concret al împăcării între creştinii divizaţi şi între popoarele separate.

Anual, la Taizé merg foarte multe persoane, în special tineri, pentru a trăi zile intense de rugăciune, meditaţie şi reflecţie, într-un cadru de spiritualitate profundă şi de viaţă simplă.

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată „Pelerinaj de încredere pe Pământ”. Acest pelerinaj oferă participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga în linişte cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente.

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretulu

 

Lasă un răspuns