Cursuri gratuite Oracle pentru studenţii UAIC

cursuri-gratuite-oracle-afis   Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în colaborare cu Oracle organizează cursuri gratuite pentru studenţii fără cunoştinţe de informatică. Pentru început, 60 de studenţi de la toate facultăţile UAIC vor beneficia de cursuri introductive în Java şi SQL.

Click pentru a accesa pagina pentru înscriere

Ce se studiază şi cât durează fiecare curs?

  • Modulul Baze de date:
    • Introduction in SQL,
    • Programming with PL/SQL
  • Modulul Programare :
    • Java Fundamentals,
    • Java Programming

   Cursurile sunt structurate pe o durată de 40 ore, aproximativ 12 ore pe săptămână, şi vor fi gata în aproximativ 3,3 săptămâni.

   Câte locuri sunt disponibile şi cum sunt distribuite?

   Se vor organiza câte 2 grupe de studenţi pentru fiecare modul: 2 module x 2 grupe x 15 studenţi = 60 studenţi.

   Fiecare facultate va avea un număr de locuri alocat, în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi de la facultatea respectivă. Acestea vor fi ocupate în ordinea înscrierii studenţilor pe baza evaluării scrisorilor de intenţie şi a numărului de locuri alocat fiecărei facultăţi.

   De ce să te înscrii?

  • obţii un certificat de participare la încheierea cursurilor;
  • dobândeşti abilităţi de lucru în bazele de date şi programare Java;
  • obţii abilităţi practice, cu mare căutare pe piaţa muncii;
  • doreşti să îţi îmbunătăţeşti şansele de angajare la finalul facultăţii;
  • programul facilitează obţinerea unei certificări Oracle.

   Calendar

   Înscrierile au loc în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2015 iar selecţia şi anunţarea rezultatelor în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2016. Cursurile se organizează începând cu data de 20 februarie 2016, acestea având loc cu preponderenţă în weekend.

   Despre Oracle

   Oracle oferă o multitudine de aplicaţii şi servicii de platformă comprehensive şi complet integrate. Pentru mai multe informaţii despre Oracle (NYSE:ORCL), vizitaţi www.oracle.com. Oracle şi Java sunt mărci înregistrate ale Oracle şi/sau ale filialelor sale. Alte nume pot fi mărci înregistrate ale respectivilor deţinători.

   Despre Programul de Dezvoltare a forţei de muncă Oracle

   Disponibil în întreaga lume prin intermediul Universităţii Oracle, o divizie a Companiei Oracle, Programul de Dezvoltare a forţei de muncă Oracle (Workforce Development Program – WDP) se adresează instituţiilor de învăţământ pentru a forma o nouă generaţie de specialişti IT care să intre pe piaţa forţei de muncă deţinând cele mai căutate competenţe Oracle Java şi Oracle Database. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” s-a alăturat acestei reţele de instituţii WPD, oferind studenţilor care sunt interesaţi să îşi perfecţioneze competenţele din domeniu IT posibilitatea de a primi training specializat şi certificare în tehnologiile Oracle.

   Programul-pilot va consta din 4 cursuri Java şi SQL de câte 40 de ore fiecare şi îi vizează pe studenţii care nu urmează programe de studiu în domeniul IT. Cursurile vor fi predate în spaţiile Universităţii de profesori experimentaţi de la Facultatea de Informatică şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea Informatică Economică. La finalul programului de pregătire, studenţii vor primi certificate de absolvire.

   Prin intermediul WDP, Oracle livrează programe de formare şi certificare care le oferă studenţilor competenţe profesionale relevante în domeniul IT într-un mediu de lucru global din ce în ce mai competitiv. Parteneriatul dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Oracle, unic în regiunea de Nord-Est a României, va beneficia de suportul Oracle şi va îmbunătăţi competenţele IT ale studenţilor. Certificarea Oracle completează profilul studentului ca măsură recunoscută internaţional a abilităţilor şi competenţelor. Certificarea Oracle este printre cele mai căutate certificări din industria IT.

   Cursurile sunt programate să înceapă pe 20 februarie 2016. Pentru a afla mai multe informaţii despre cursurile autorizate de pregătire Oracle ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, vă rugăm să accesaţi www.uaic.ro/oracle.

Lasă un răspuns