Concert susţinut de Corala „Gaudete” la Sighetu Marmaţiei

concert-corala-gaudete-sighetul-marmatiei   Pe data de 11 mai 2012, Corala ”Gaudete”, a Facultăţii de Teologie Romano-Catolice din Iaşi, a susţinut un concert la Memorialul din Sighetu Marmaţiei. Din această corală fac parte 33 de membri dintre care majoritatea sunt studenţi ai Facultăţii de Teologie dar şi a altor Facultăţi.

   Acest concert a fost susţinut cu prilejul Pelerinajului Naţional la Cimitirul Săracilor iar prin intermediul unei persoane consacrate, care a activat pentru o perioadă în Dieceza de Iaşi şi acum activează într-o parohie greco-catolică din Bârsana, a fost posibilă prezenţa noastră la acest eveniment. Cazarea şi masa ne-au fost oferite cu multă generozitate şi disponibilitate de către Surorile benedictine ale carităţii şi Fraţii capucini din Sighet.

   Plecarea din Iaşi a fost, vineri dimineaţă, la ora 6.00 şi am ajuns după-amiază pe la 15.00. Drumul nu a fost chiar atât de obositor deoarece am făcut în aşa fel încât să nu ne plictisim, rugându-ne şi cântând Maici Domnului aflându-ne în luna închinată ei. Bineînţeles nu au lipsit şi cântările de voie bună. Ştiind că ne vom opri la parohia din Cârlibaba, unde vom fi întâmpinaţi de Monseniorul Grigore, nu am ezitat să nu compunem câteva versuri pe melodia ”Trandafir de la Moldova”, însă la noi se intitula ”Trandafir de Cârlibaba” şi continua ”am venit dar nu degeaba…” aşadar, am băut o ceaşcă de cafea cu lapte foarte bună.

   La ora 17.30 am călcat pragul închisorii care îţi transmitea un fior, o mare tristeţe şi durere sufletească. La ora 18.00, înainte de celebrarea Sf. Liturghii, corala a susţinut concertul. Ne-a bucurat mult reacţia publicului care ne-a felicitat şi aplaudat. A fost un concert reuşit din acest punct de vedere deoarece am reuşit să transmitem mesajul nostru, mesaj care a ajuns la sufletul celor prezenţi dar în acelaşi timp a fost şi mulţumirea noastră sufletească după atâtea repetiţii şi multă muncă, susţinuţi şi încurajaţi fiind de domnişoara dirijor Petronela Andrieş şi de domnul organist Octavian Bişoc urmând un repertoriu variat de şase piese şi anume: The king shall rejoice, Alma Dei creatoris, Benedictus sit Deus, Creaţiunea , Locus iste, Cara o pignora.

   A doua zi, sâmbătă, am mers în pelerianj patru kilometri, de la Memorial până la Cimitirul Săracilor parcurgând acest drum cu diferite cântări şi rugăciuni, iar la ora 11.00 s-a celebrat Sf. Liturghie în ritul greco-catolic.

După-amiază am plecat spre Iaşi pe la ora 15.30 şi am ajuns în jurul orei 23.00.

   A fost o deosebită ocazie şi onoare să participăm la acest eveniment, să fim prezenţi în acea închisoare şi să cântăm în memoria celor care şi-ai găsit sfârşitul acolo, să ne gândim în special la episcopul nostru de Iaşi, Anton Durcovici, care a murit în celula neagră supus diferitelor torturi.

   Aşadar, a fost o experienţă minunată cu care nu o să ne mai întâlnim în viaţă şi mai ales în viaţa de student. S-a meritat această ieşire şi ne-a încărcat ”bateriile” cu o mai mare putere şi cu forţe proaspete pentru a merge mai departe pe drumul vieţii cu mai multă credinţă şi speranţă că Domnul este prezent în viaţa fiecărui om dar mai ales în viaţa fiecărui tânăr, student.

   Urmează ca pe data de 26.05.2012 să susţinem un alt concert la Suceava în parohia ”Ioan Nepomuk”, cu ocazia unui pelerinaj al studenţilor la Cacica, organizat de Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi (ASCI). Vom pleca de la Cacica spre Suceava pentru a susţine acest concert cântând cu mare drag şi persoanelor din acea parohie.

   Mulţumim bunului Dumnezeu pentru toate bucuriile şi pentru tot ceea ce ne oferă. Să se facă toate după voinţa sa.

Membre ale Coralei ”Gaudete”

Lasă un răspuns