Curs festiv: promoția 2018, Teologie romano-catolică asistență socială

Timpul s-a scurs, într-o clipă parcă, şi iată-ne în ziua de miercuri, 30 mai 2018, la ultimul curs al Promoţiei 2018 a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, specializarea Teologie romano-catolică asistenţă socială.

Câteva lucruri despre noi, cei 12! Cu ce plecăm noi, studenţii de la Facultatea de Teologie, în viaţă?

Teologia este ştiinţa care ne-a ajutat să ne cunoaştem. Drumul către cunoașterea de sine conţine şi spiritualitate. E important să-l cunoști pe Acela în care crezi şi să te formezi ca om și creștin.

Despre asistenţă socială! Nu se înţelege în societatea românească, în general, care este rezultatul său, cu ce se ocupă ea. E greu să explici unei persoane ce face asistenţa socială. Însă, personal, o fac simplu, în trei cuvinte: reintegrare, readaptare, reorientare. Muncă cu şi pentru oameni!

Generaţia Centenarului Marii Uniri mulţumeşte tuturor invitaţilor ce au răspuns PREZENT și parcurge albumul plin de amintiri al celor trei ani! Cei mai frumoși ani, anii de facultate, în care tinereţea lor şi străduinţa profesorilor au făcut echipă bună şi au pus temelia a ceea ce vom numi în viaţă MAINE.

Astăzi ne-am bucurat împreună de acest frumos moment festiv, în care ne-am reîntâlnit cu toţi cei care au fost părtași la educația și formarea noastră timp de trei ani. Pr. decan STEFAN LUPU ne-a transmis, ca întotdeauna, din energia sa pozitivă şi a adresat mesajul său către absolvenţii ce încheie astăzi un ciclu important şi a strigat pentru ultima data catalogul.

Am avut plăcerea de a-l avea aproape, pe parcursul celor trei ani de facultate, pe cel care ne-a fost îndrumător, prieten de nădejde în momentele grele, dar şi atunci când am realizat diferite activități în domeniul social, domeniu in care fiecare dintre noi suntem implicați zilnic fie ca student, fie ca profesor, fie ca profesionist în domeniu sau pur şi simplu ca voluntar. Tot el este cel care ne-a deschis apetitul pentru experienţe deosebite în străinătate, prin bursele Erasmus +. Pr. Iosif Iacob ne-a spus povestea Micilor Prinţi ai Generaţiei Centenarului, transmițând gândurile sale la ceas festiv.

În calitate de șefă de promoţie, am transmis mesajul absolvenţilor către studenţii facultăţii şi am predat Cheia succesului generaţiei ce va urma. Mai apoi, plini de emoţii, am dat play la Filmul de absolvire al PROMOTIEI 2018!

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost aproape în acești trei ani! Ştim sigur că am câştigat prieteni, care nu vor se vor pierde în negura timpului curând!

Dragilor, să avem curaj şi să fim buni! Succes!

NE REVEDEM IN 2028.

Iulia-Simona Neculai

Lasă un răspuns