“Zilele Porţilor Deschise” la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Între 23-26 martie, începând cu ora 9:30, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a desfășurat evenimentul “Zilele Porţilor Deschise”. Sala Paşilor pierduţi, atât de liniştită într-o oricare alta zi, a fost animata de zeci de actuali studenţi, dar şi viitori studenţi, plin de entuziasm.

Fiecare facultate şi-a trimis reprezentanţii pentru a veni în întâmpinarea elevilor de liceu, în an terminal, care au trecut plini de emoţii, pentru prima dată pragul primei universităţi româneşti.

Facultatea de Teologie Romano-Catolică, a fost şi ea prezentă la acest eveniment, promovând oferta educaţională pentru studiile de licenţă dar şi master. În materialele promoționale, elevii au putut descoperi faptul că, în în anul universitar 2017-2018, facultatea oferă două programe de licenţă: Teologie Romano-Catolică Asistenţă Socială şi Teologie Romano-Catolică Pastorală, şi două programe de master : Strategii ale carităţii creştine şi Teologie romano-catolică practică și misionară. De asemenea, elevii au putut participa la orele de curs, pentru a lua contact real cu profesorii facultății noastre. Au vizitat amfiteatrele, au discutat cu viitorii posibili profesori și au interacționat cu studenții facultății noastre.

Studenţii teologi voluntari (Iulia Simona Neculai, Ramona Marina Macovei, Genoveva Diac, Eusebiu Cherecheș, Niculina Bartic, Emanuel Susanu, Marius Mare, Monica Chiricheș) le-au explicat celor interesaţi că facultatea are menirea creării unei intelectualităţi locale, care să colaboreze la promovarea binelui integral al persoanei umane şi că se doreşte ca noile generaţii să reia şi să poarte mai departe idealurile iluştrilor noştri înaintaşi, contribuind astfel la refacerea chipului cultural creştin al Europei, al unei Comunităţi Europene în cadrul căreia steaua României să strălucească cu îndreptăţită mândrie şi splendoare pe steagul albastru al Europei unite.

Mulţi elevi au fost curioși și , intrând pentru câteva secunde în frumoasa lume a teologiei, au adresat diverse întrebări studenţilor prezenţi în vederea alegerea viitoarei facultăţi.

Au fost momente deosebite petrecute alături de viitoarea generaţie de studenţi, simţind emoţiile trăite acum ceva timp când și noi eram în căutarea menirii noastre. Sperăm că am fost de folos celor care căutau răspunsuri. Mulțumim pentru oportunitate facultății noastre și universității pentru evenimentul „Zilele Porţilor Deschise”!

Simona Neculai, student anul II

Eusebiu Cherecheş, student anul III

Lasă un răspuns