Simpozionul „Anton Durcovici – Márton Áron: fraţi în episcopat, mărturisitori ai lui Cristos pe drumul crucii”

201611111simpoziondurcoviciaron01Episcopia Romano-Catolică de Iaşi, Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi Muzeul „Márton Áron” din Sândominic organizează, la 10 decembrie 2016, simpozionul naţional cu titlul: „Anton Durcovici – Márton Áron: fraţi în episcopat, mărturisitori ai lui Cristos pe drumul crucii”.

Programul, care se va desfăşura la catedrala din Iaşi, în aula „Anton Durcovici”, începând cu ora 10.00, va fi următorul:

  • PS Petru Gherghel: Cuvânt introductiv

  • Pr. dr. Isidor Iacovici: „Fericitul Anton Durcovici – exemplu de trăire a virtuţilor”

  • Prof. Csilla Lázár: „Episcopul Márton Áron, «drept între popoare»”

  • Pr. dr. Fabian Doboş: „Episcopii Anton Durcovici şi Márton Áron – slujitori fideli în via Domnului”.

  • La ora 12.00, în catedrală, va fi celebrată sfânta Liturghie în cinstea fericitului Anton Durcovici, la care vor concelebra şi preoţii consacraţi de episcopul Márton Áron.

Acest eveniment reprezintă o mulţumire pe care Dieceza de Iaşi o aduce lui Dumnezeu pentru darul beatificării episcopului martir Anton Durcovici (17 mai 2014), dar şi o speranţă vie că episcopul mărturisitor Márton Áron va fi ridicat la cinstea altarelor spre întărirea în credinţă a poporului creştin din Arhidieceza de Alba-Iulia şi din întreaga ţară.

Vă aşteptăm pe toţi cu mare bucurie!

Pr. dr. Fabian Doboş

Lasă un răspuns