S-a deschis Școala de vară TEOSPOR

Liceul este o perioadă extraordinar de frumoasă și importantă în viața oricărui elev. Atunci sunt deschise și formate mentalitățile cu privire la deciziile îndreptate spre cariera care s-ar potrivi viitorilor adulți. Uneori aceste decizii au nevoie de îndrumarea

potrivită pentru a fi cât mai obiective și benefice pentru elev. În acest scop în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” se desfășoară Școala de vară „TEOSPOR – experienţă universitară timpurie pentru elevi: program-punte în domeniile Teologie Romano-Catolică şi Educaţie Fizică şi Sport”. Prin acest proiect derulat prin programul ROSE se doreşte atragerea elevilor de liceu către învăţământul universitar și încurajarea lor spre a lua o decizie cât mai adecvată lor cu privire la viitoarea lor posibilitate de carieră.

Școala de vară TEOSPOR oferă mult entuziasm elevilor din clasa a X-a, a XI-a şi a XII-a, de la liceele din toată țara, fiind o oportunitate minunată atât pentru luarea deciziilor pe un plan plasat în viitor, cât și asumarea de noi relații de prietenie benefice pentru creșterea și maturizarea personală.

Deschiderea Școlii de vară din acest an a avut loc duminică, 11 iulie a.c., la ora 14, în amfiteatrul Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași. Prof. dr. pr. Iulian Faraoanu, directorul de proiect, după ce i-a salutat pe cei 50 de elevi participanți la Școala de vară TEOSPOR, i-a prezentat pe profesorii și studenții angajați în buna desfășurare a programului. În continuare s-a făcut prezentarea celor doua facultăți, cu specializările lor.

Pentru o mai bună cunoaștere a participanților și pentru a crea o atmosferă familială, fiecare participant s-a prezentat, spunând ce liceu frecventează, ce hobby-uri are și ce așteptări are de la școala de vară.

Școala de vară rămâne în esență un proiect educativ, prin introducerea participanților în stilul de viață al unui student obișnuit care frecventează cursurile. Totodată orarul le oferă elevilor posibilitatea de a vizita și a cunoaște anumite monumente și muzee din Iași.

„Avem puţine emoţii. Ne place foarte mult la şcoală. Cu siguranță o să fie o experiență inedită”, au spus elevii. Experiența școlii de vară TEOSPOR va rămâne atât în memoria, cât și în inima fiecărui participant, provocând prin îmbinarea laturii spirituale cu cea de activitate fizică, o minunată amintire și un zâmbet pe chipul elevilor de azi și studenților de mâine.

Alexandru-Sergiu Robu

Lasă un răspuns