Revedere – promoția 2008

Promoția 2008 a Facultății de Teologie Romano-Catolica, din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, s-a reunit pe 16 iunie 2018, pentru a sărbători 10 ani de la absolvire. Ne-am bucurat să ne întâlnim în aula Facultății de Teologie Romano-Catolica alături de părinții profesori, care ne-au însoțit pe parcursul anilor de studiu universitar, prin formarea spirituală, umană și profesională.

Pr. prof. Emil Dumea, fost decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică, ne-a chemat pe fiecare pe nume, în ordinea catalogului, precum odinioară la începutul orei. Ne-am amintit cu drag de profesorii și colegii promoției noastre, vizionând un montaj video despre viața fiecăruia, după cei 10 ani de la absolvire. Majoritatea dintre noi au întemeiat familii trainice, iar cei care au simțit chemarea Domnului la viața consacrată au rămas fideli vocației primite.

Punctul central al întâlnirii l-a constituit Sfânta Liturghie celebrată de pr. decan Ștefan Lupu, împreuna cu părinții profesori ai Facultății de Teologie Romano-Catolica, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași. Pr. prof. Iulian Faraoanu a proclamat cuvântul Evangheliei: „Cuvântul vostru să fie: da, da; nu, nu! Ceea ce este în plus este de la Cel Rau” (Mt 5,37). Pr. prof. Iosif Enasoae ne-a îndemnat la omilie să ne construim temeinic viața spirituală, pentru a dobândi autonomia sufletească prin care putem să fim sprijin celorlalți, în virtutea Botezului primit, când am primit darul de a fi preoți, profeți și împărați. Rozariul binecuvântat pe altar, pe care l-am primit fiecare la sfârșitul Liturghiei, ne-a responsabilizat să rămânem uniți în rugăciune unii pentru ceilalți, oriunde ne-am afla în lume.

Bucuria revederii a continuat în localitatea Ciurea, unde am împărtășit din viața noastră, amintindu-ne de anii facultății, de profesorii și colegii care sunt în diferite localități din țară sau în străinătate. Ne-am destins revăzând cursul festiv de la absolvirea Facultății și am trăit emoții vizionând diferite momente importante din viața unora dintre noi.

Mulțumim Domnului pentru clipele frumoase pe care ni le-a oferit la acest ceas aniversar și pentru toți profesorii care ne-au susținut pe drumul nostru de formare spirituală, umană și profesională. Dumnezeu să-i binecuvânteze neîncetat cu harurile sale!

Elena Biru – Promoția 2008

httpss://youtu.be/2crnEe3HMHg

Promoția 2005-2008

 1. Apetrei I. Ion
 2. Balaţchi Ş.V. Ana-Maria
 3. Bejenaru P. Felicia
 4. Bîrlescu Ş. Camelia
 5. Biru A. Elena
 6. Blaj P. Iuliana
 7. Budău A. Brigita
 8. Bulai L. Petrică
 9. Catană M. Mihaela
 10. Chiriac N. Corina-Nicoleta
 11. Ciobanu M. Virgil
 12. Cojocaru A. Adina
 13. Dima I. Anca
 14. Enache M. Iuliana-Andreea
 15. Farcaş G. Petru
 16. Gabor I. Ciprian
 17. Gherghel G. Andrei
 18. Hălănduţ P. Ana
 19. Iacob F. Ramona-Diana
 20. Imbrişcă Alexandru
 21. Iojan M. Mihaela
 22. Irimia I. Liliana
 23. Lăcătuş S. Dominic
 24. Lucaci I. Maria
 25. Lupu P. Alexandra
 26. Mărtinaş I. Petru
 27. Pal I. Ionela Florentina
 28. Popa E. Ramona
 29. Roca A. Prexeta-Paula
 30. Şandru G. Mihaela
 31. Sandu I. Raluca-Gabriela
 32. Tamaş I. Iosif
 33. Ţinteia A. Mădălina-Camelia
 34. Titieanu C. Monica
 35. Tomacha T. Ernestine-Claudia

Lasă un răspuns