Rectorul Universității Pontificale Laterane a vizitat UAIC

Luni, 15 mai,  o delegație a  Universității „Sfântul Ioan din Lateran”, Roma, supranumită „Universitatea Papei”, a efectuat o vizită la UAIC.

Delegația a fost condusă de  PS Enrico Dal Covolo, Episcop și Rector Magnific al Universității. Reprezentanții Universității Pontificale au fost primiți de prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al universității. În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării parteneriatului constituit la Iași, în luna noiembrie 2016, în domeniile teologie, drept și filosofie. Acordul semnat între cele două părți  prevede schimbul de studenți și cadre didactice, precum și  organizarea de manifestări științifice. La discuții au participat  Mons. Benone Farcaș, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”,  și  conf. univ.dr.pr. Ștefan Lupu, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Marți, 16 mai, rectorul Enrico Dal Covolo participă la conferința „Rolul teologiei într-o Europă secularizată”, organizată de Facultatea de Teologie Romano-Catolică. La conferință vor mai participa prof.univ.dr. Dirk Ansorge din Germania și prof.univ.dr. Pablo Argarate de la Universitatea din Graz (Austria).

Evenimentul face parte din seria de manifestări „Săptămâna Europeană la UAIC”, organizată cu ocazia aniversării a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană și a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

sursa aici

Lasă un răspuns