O nouă etapă a dezvoltării învățământului preuniversitar la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) intenționează să își dezvolte învățământul preuniversitar prin înfiinţarea unei structuri gimnaziale și, ulterior, liceale.

Începând cu anul școlar 2020-2021, Școala Primară „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Având în vedere calitatea procesului instructiv-educativ din cadrul Școlii Primare „Junior”, instituție care și-a dobândit un loc binemeritat în ansamblul învățământului preuniversitar ieșean datorită rezultatelor obținute de la înființare până în prezent, s-a constatat că absolvenții de „Junior” doresc să își continue studiile la „Cuza”.

„Absolvenții primelor promoții ai Școlii „Junior” sunt studenți  la UAIC, iar dorința – deopotrivă a părinților și elevilor școlii – este de a se putea continua studiile gimnaziale în cadrul acestei instituții, dorință aflată în consonanță cu strategia de dezvoltare abordată de conducerea Universității, care își dorește înființarea unei structuri gimnaziale, apoi liceale”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rector al UAIC.

În acest sens, conducerea UAIC are în atenție identificarea unui spațiu propice pentru înființarea ciclului gimnazial începând cu acest an școlar.

În plus, datorită numărului mare de solicitări primite din partea părinților care doresc să își înscrie copiii la Școala Primară „Junior”, s-a decis constituirea unei noi clase pregătitoare, pe lângă cea existentă, în anul școlar 2021-2022. Înscrierile pentru locurile rămase disponibile în urma primei etape de selecție vor avea loc în perioada 24 martie-2 aprilie 2021. Mai multe informații sunt publicate  aici.

Lasă un răspuns