,,Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta” din Iași: întâlnirea de deschidere a anului școlar și proiecte de activitate a grupului

Sâmbătă, 26.10.2019, începând cu ora 17, membrii grupului „Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta” din Iași s-au întâlnit în casa ,,Fraților Școlilor Creștine”, pentru a discuta și a pregăti activitățile din acest nou an școlar.

Întâlnirea a început cu o rugăciune urmată de un moment în care participanții au meditat la misiunea pe care au primit-o și pe care și-au ales-o când au devenit membri ai grupului „Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta”. A urmat apoi evaluarea anului precedent de activitate și planificarea proiectelor pentru noul an. Ziua s-a încheiat cu cina comună.

Duminică, 27.10.2019, începând cu ora 8,30, a avut loc întâlnirea de deschiderea a anului școlar și de activitate a familiilor beneficiare ale proiectului. La această întâlnire au participat membri, voluntari, prieteni și colaboratori ai grupului.

Ziua a început cu o rugăciune comună condusă de pr. Iosif Iacob, îndrumător spiritual al grupului, după care a fost prezentat programul zilei. A urmat momentul de comuniune în care copiii au primit o mică gustare și în care participanții au avut posibilitatea de a se bucura de revedere și de a se cunoaște cu noii membri ai familiei.

Sfânta Liturghie duminicală a fost momentul central al zilei, prezidată de pr. Iulian Faraoanu. După Liturghie, a urmat un moment în care membrii grupului au povestit istoria nașterii grupului. Prânzul a fost un moment de profundă comuniune de care ne-am bucurat toți cei prezenți.

În continuare au fost prezentate cele trei mari proiecte din acest an, și anume:

  1. Asigurarea unui pachețel la școală pentru un număr de 4 copii.
  2. Cele două campusuri (de iarnă- în luna decembrie și de primăvară- în luna martie)
  3. Întâlnirile lunare pentru toți copii înscriși în proiecte.

În ultima parte a zilei, a avut loc o discuție particulară cu părinții cărora le-au fost prezentate câteva aspecte organizatorice și importante. În acest timp, copii au participat la un moment special de jocuri.

Am încheiat ziua cu dorința puternică de a ne revedea cât mai curând.

Toți cei care doresc să susțină activitățile acestui grup, o pot face luând legătura cu Anton Barticel, coordonator MFTC

 

Benedicta și Anton, membri MFTC

Lasă un răspuns