Invitaţie la curs on-line de formare a lectorilor: „Lectorul – glasul speranţei creştine”

Oficiul pentru Pastoraţia Liturgică şi Sacramente al Diecezei de Iaşi împreună cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul UAIC – Iaşi organizează cursul on-line de formare a lectorilor: „Lectorul – glasul speranţei creştine”. Acesta cuprinde trei sesiuni ce vor avea loc sâmbăta dimineaţa – 27 februarie, 6 martie şi 13 martie 2021 – între orele 9.00 şi 11.30, pe platforma online Zoom.

Cursul se adresează tinerilor şi adulţilor care deja proclamă lecturile în adunările liturgice, credincioşilor care au primit de la păstorii comunităţilor lor propunerea să devină în viitor lectori, precum şi tuturor credincioşilor ce doresc să redescopere valoarea cuvântului lui Dumnezeu în viaţa lor liturgică.

Tematica de fond a cursului este virtutea speranţei, care este însufleţită, hrănită şi împărtăşită printr-o proclamare eficientă şi rodnică a cuvântului lui Dumnezeu. În acest sens cursul se doreşte a fi un laborator al speranţei care să îi ajute pe cei interesaţi să redescopere în aceste vremuri dificile temeiul speranţei: Cristos care se adresează comunităţii prin cuvântul proclamat şi se dăruieşte prin Euharistie.

În fiecare dintre cele trei sesiuni vor fi prezentate şi aprofundate câte două teme de către formatorii invitaţi, care vor oferi şi posibilitatea unei aplicări concrete prin exerciţii la nivel de grupuri mici. La finalul cursului participanţii care au participat la toate cele trei întâlniri vor primit un certificat de participare din partea organizatorilor.

Formularul de înscriere poate fi completat până la data de 24 februarie 2021, dând clic aici.

Programul întâlnirilor:

 • Sâmbătă, 27 februarie:

  • Pr. Daniel Iacobuţ – Actul proclamării pentru vindecarea speranţei

  • Pr. Eduard Patraşcu – „Cuvântul crucii” (1Cor 1,18) – temelia speranţei creştine

 • Sâmbătă, 6 martie:

  • Sr. Lucia Vîrgă – „Partea cea mai bună” (Lc 10,42): paşii spirituali ai proclamării

  • Pr. Ciprian Văcaru – Frângerea cuvântului şi a pâinii: un unic act de cult

 • Sâmbătă, 13 martie:

  • Vasilica Bălăiţă – Lectorul: prezenţă şi acţiune

  • Alexandra Cojan – Mărturia lectorului în viaţa creştină

Pentru alte informaţii vă rugăm să trimiteţi email la oficiuliturgic@ercis.ro sau apelaţi la numărul de telefon 0767352215.

Lect. univ. dr. pr. Daniel Iacobuţ

Lasă un răspuns