Invitaţie la conferinţa „Noul ateism. Atac şi argument”

Centrul Cultural Catolic Iaşi organizează conferinţa „Noul ateism. Atac şi argument” ţinută de Vlad Ropotică miercuri, 13 martie 2024, la ora 19.00, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Catolic (CCC) al Diecezei Romano-Catolice din Iaşi, care propune în fiecare lună o conferinţă prin care dorim să aducem în faţa publicului teme de actualitate.

Invitatul special pentru această conferinţă este Vlad Ropotică, Senior Training & Learning Specialist şi cunoscut realizator al emisiunii „Creştinism şi Civilizaţie” la ERCIS FM.

Conferinţa explorează problematica noului ateism, o ideologie devenită foarte populară în rândul adolescenţilor şi tinerilor, ca şi în multe ambiente secularizate. Noul ateism este o ideologie construită pe un fundament destul de precar, dar speculează cu multă abilitate anumite limite ale unui tip de discurs religios, ca şi ignoranţa religioasă a noilor generaţii.

Cum afirmă sociologul italian Franco Garelli, lângă noi cresc micii atei, o nouă generaţie fără Dumnezeu. Aceasta este o imensă provocare pentru păstorii de suflete, pentru operatorii pastorali, pentru educatori şi mai ales pentru părinţi. Toate acestea recomandă conferinţa domnului Vlad Ropotică, un atent observator al fenomenului noului ateism şi un respectat lider de opinie creştin.

Intrarea este liberă şi ne bucurăm de o participare cât mai numeroasă. Puteţi lansa invitaţia de a participa şi prietenilor sau cunoscuţilor dumneavoastră dornici de a aprofunda marile întrebări existenţiale şi de a găsi un răspuns la acestea din perspectivă creştină.

Vă aşteptăm cu bucurie!

Pr. Iosif Antili,
coordonator al Centrului Cultural Catolic Iaşi

Lasă un răspuns