Invitaţie la a V-a ediţie a Pelerinajului studenţilor la Memorialul victimelor comunismului de la Sighetu Marmaţiei

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi în colaborare cu Capelania universitară din Iaşi organizează, în perioada 27-29 aprilie 2018, Pelerinajul studenţilor la Memorialul victimelor comunismului de la Sighetu Marmaţiei, pentru a-l cinsti pe fericitul Anton Durcovici, de la naşterea căruia (17 mai 1888) sărbătorim anul acesta 130 de ani.

Anton Durcovici este o piatră de hotar pentru catolicii din Dieceza de Iaşi, o stâncă a credinţei creştine rămasă neclintită în perioada prigoanei comuniste din România. În calitate de episcop al diecezei, el a fost un model de păstor, oferindu-şi viaţa pentru credinţă. Închisoarea de la Sighet este locul martiriului său, Memorialul din acest oraş oferind tuturor posibilitatea de a cunoaşte mai multe despre fericitul Anton Durcovici, dar şi despre alţi membri importanţi ai elitei religioase, politice şi culturale româneşti.

Pelerinajul este unul dintre evenimentele anuale studenţeşti, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a vizita locuri cu o puternică încărcătură istorică şi religioasă (Memorialul, Cimitirul oraşului, Cimitirul săracilor din Sighet şi diverse mănăstiri din zona Maramureş).

Persoane de contact: Raimond Gondoş (076012264) şi pr. Fabian Doboş (0756833383).

Lect. univ. dr. pr. Fabian Doboș

 

Lasă un răspuns