Facultatea de Teologie Romano-Catolică va organiza o Școală de vară pentru elevii de liceu

Facultatea de Teologie Romano-Catolică a câștigat recent un grant pentru organizarea unei Școli de vară. Sub-proiectul a fost depus  în cadrul rundei II de aplicații pentru Schema de granturi competitive pentru universități – Programe de vară finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) prin Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare.

Sub-proiectul are titlul Experiență universitară timpurie pentru elevii aflați în situații de risc: program-punte în domeniile Educație Fizică şi Sport şi Teologie Romano-Catolică. TEOSPOR (sigla proiectului) va fi realizat împreună cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

Proiectul are drept scop încurajarea finalizării studiilor liceale și, mai ales, facilitarea continuării educației la nivel universitar. Pentru a îndeplini obiectivele, se vor desfășura acțiuni de diseminare, cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social.

Beneficiarii proiectului sunt 50 de elevi care vor participa la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiții sportive, evenimente culturale, activități legate de viața universitară și domeniile de studiu ale celor două facultăți implicate, pe o durată de 36 de luni.

Vă așteptăm la Universitate!

Conf. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu

Lasă un răspuns