Deschiderea anului academic 2019-2020

Luni, 30 septembrie 2019, la ora 14.00, în aula A14 a Universității „A. I. Cuza” din Iași Facultatea de Teologie Romano-Catolică a deschis oficial noul an academic, după ce, la ora 11.00 în aula „Mihai Eminescu” s-a deschis oficial anul academic la nivelul Universității. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Iosif Păuleț, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași.

Primul care a luat cuvântul a fost PS Iosif Păuleț care le-a vorbit atât studenților, cât și profesorilor despre valoarea slujirii. A amintit că, deși poate nu este „la modă”, slujirea trebuie să ne caracterizeze pe noi, creștinii. Profesorii îi slujesc pe studenți întru creșterea lor, încât, la timpul lor, aceștia să poată sluji spre binele societății, iar astfel să lucreze spre slava lui Dumnezeu. Aceasta este lucrarea de sfințenie la care ne cheamă Dumnezeu pe toți, lucrarea slujirii.

Conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie a fost acela care a preluat apoi cuvântul prezentând ce este această facultate: istoria, structura, finalitatea, activitatea, studenții, profesorii. Însumând toate acestea și reducându-le la un singur cuvânt facultatea poate fi văzută ca „familie”. Este o familie aflată în sânul Bisericii care respirând cu „doi plămâni”, asistență socială și pastorală, lucrează împreună spre a împlini planul lui Dumnezeu în lume.

A urmat momentul prezentărilor. Primii care s-a prezentat au fost ultimii veniți, studenții anului I. Aceștia au făcut cunoștință cu cei care îi vor purta pe drumul facultății: conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu (Decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică), prof. Ramona Ciobanu (profesor asociat), conf. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu (Directorul Departamentului de Teologie Romano-Catolică), lect. univ. dr. pr. Lucian Farcaș, lect. univ. dr. pr. Daniel Iacobuț, lect. univ. dr. pr. Iosif Iacob, lect. univ. dr. pr. Fabian Doboș (Profesor și responsabil de pastorația studenților în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași) și prof. univ. dr. pr. Emil Dumea.

Începutul de an universitar, ca orice alt început, este marcat de entuziasm și de mari speranțe pentru viitor. Sperăm și cerem de la Dumnezeu ca acest curaj și avânt de început să ne poarte spre o rodnică concluzie, spre binele nostru, al societății și spre slava lui Dumnezeu.

Ciprian Fechetă

Lasă un răspuns