Invitație la Pelerinajul anual al studenților la Sighetu Marmației (ediția a VI-a, 17-19 mai 2019)

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Episcopia de Iași prin Capelania Universitară „Sfântul Toma de Aquino” și Asociația Studenților Catolici din Iași organizează în perioada 17-19 mai a.c. Pelerinajul anual al studenților la Sighetu Marmației, anul acesta marcând împlinirea a cinci ani de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici.

Pelerinajul va începe vineri, 17 mai (ziua de naștere a Fericitului Anton Durcovici – 1888), și se va încheia pe 19 mai. Dintre obiectivele pe care participanții le vor vizita amintim: Memorialul victimelor comunismului și cimitirele din Sighetu Marmației, cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Peri-Săpânța, Mănăstirea Bârsana și mormântul marelui scriitor Nicolae Steinhardt de la Rohia.

Ajuns la a VI-a ediție, Pelerinajul anual al studenților la Sighet este un moment de formare intelectuală și spirituală, având ca scop principal venerarea martirilor și a mărturisitorilor, indiferent de culoarea politică sau religioasă, care au murit sau au suferit cumplite torturi în închisoarea comunistă din Sighet. De asemenea, Pelerinajul își propune să mențină vie, în rândul studenților, flacăra cunoașterii trecutului și să trezească în tinerii intelectuali gustul pentru cultură și religie.

Plecarea va fi din Iași, cu autocarul. Taxa de participare este 100 de lei și sunt doar 50 de locuri.

Înscrierea se poate face on-line, completând acest formular.

Pentru detalii vă puteți adresa pr. Fabian Doboș (tel. 0756833383) sau dlui Marius-Ciprian Jalbă (tel. 0747613478).

Coordonator

Lect.univ.dr. Fabian Doboș

Lasă un răspuns